Tjänster

Framtidshälsan är ett omställningsföretag i Östersund som erbjuder tjänster inom friskvård för att kunna skapa hållbar balans och öka välbefinnande för: såväl Privatpersoner som inom Företag. Välj att investera i Välmående & Hälsa

Coachning
Yoga/Träning
Stresshantering
Analyser/Tester
Behandling
Företagshälsa

Coachning

Sitter du fast i livet och vet inte åt vilket håll du ska gå?

Känner du att du vill förändra eller ta dig vidare i livet och behöver stöd för att gå framåt? Det kan handla både om privatliv och arbetsliv såsom hälsa, livsstil, karriär etc.

Jag finns med dig på vägen i din förändring mot att ta nya steg framåt emot ditt mål. Coachingen bidrar utöver att du uppnår ditt mål till ett ökat välmående och en förbättrad livskvalitet.

BOKA SESSIOn - på platsBOKA SESSIOn - online

Yoga/träning

Framtidshälsan erbjuder följande kurser:

- Anti-Stress Yoga
- GravidYoga
- HormonYoga
- HormonBalans
- Medicinsk Yoga (MediYoga)
- Postural Träning
- Restorative Yoga

Nedan följer en närmare beskrivning av varje kurs samt aktuella kursdatum.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Anti-Stress Yoga
Anti-Stress Yoga utgår från Medicinsk Yoga och Medveten Andning. Yogan utförs med lugna, mjuka och enkla rörelser antingen sittandes på golvet eller på stol. Inga förkunskaper krävs utan yogan passar alla.


Anti-Stress Yoga vänder  sig till alla som vill lära sig hantera stress, känner sig stressade och vill skapa mer återhämtning och till alla som upplever stressymptom med fysiska problem som högt blodtryck, sömnproblem, ångest, trötthet etc.

Kurs: Ingen planerad kurs i dagsläget.


GravidYoga
GravidYoga är för dig som vill ta hand om kroppen och hålla dig i form under graviditeten, men också förbereda kroppen införförlossningen samt att skapa bättre förutsättningar för att återhämta dig efteråt.

Fokus under klassen ligger på mjuka och avslappnande rörelser, andnings- och meditationsövningar för att lära dig hålla fokus inåt under förlossningen samt djupavslappning. Andningen är den röda tråden under klassen och att följa kroppens naturliga takt.

Kursen vänder sig till dig som är gravid och från graviditetsvecka 12 och framåt och du behöver inte ha tidigare erfarenhet av yoga.

Kurs: v38-43
Dag: Måndag
Tid: Kl 19:15-20:15
Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Studio 31 Litsvägen, Östersund Pris (6ggr): 960kr


HormonYoga

HormonYoga är medicinsk yoga för kvinnor som syftar till att skapa hormonell balans fysiskt, mentalt och känslomässigt. HormonYogan är utformat för att balansera det endokrina systemet med fokus på binjurarna, sköldkörteln, äggstockarna och hypofysen.

HormonYoga är mjuk, lugn och inkännande med fokus på återhämtning, andning och olika hormonkörtlar för att skapa hormonell balans.

HormonYoga vänder sig till kvinnor i alla åldrar från puberteten och genom resten av livet och du behöver inte ha erfarenhet av yoga sedan tidigare.

Kurs: v36-41
Dag: Onsdag
Tid: Kl 19:15-20:15
Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Studio 31 Litsvägen, Östersund Pris (6ggr): 1020kr


HormonBalans
HormonBalans är en kurs för dig som vill balansera dina hormoner med HormonYoga och få verktyg inom olika områden som har betydelse för hormonell balans
.

Under 8veckor utövar vi HormonYoga (1h) och varje vecka fokuserar vi på olika teman för hormonell balans (30min) såsom sömn, stress, mage-tarm, lymfa, kost och näring etc. Många har idag besvär med stress, trötthet, humörsvängningar, pms, sköldkörteln, huvudvärk/migrän, ångest, depression, klimakteriet etc. som indikerar på obalanser i hormonsystemet.  

Kursen vänder sig till tjejer/kvinnor i alla åldrar som vill balansera sina hormoner och få ökad kunskap och verktyg att göra förändringar för att uppnå en ökad hormonell balans. HormonYoga är mjuk, lugn och inkännande med fokus på återhämtning och andning. Den passar alla och du behöver inte ha erfarenhet av yoga sedan tidigare.

Kurs: Ingen planerad kurs i dagsläget.


Medicinsk Yoga (MediYoga)
MediYoga är en mjuk terapeutisk yogaform som syftar till att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt.


En träningsform som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem samtidigt som den bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka.

I passet är andningen den röda tråden i kombination med fysiska positioner och fysiska rörelse, ögonposition och ljudning. MediYoga passar alla och du behöver inte ha yogat tidigare. Den utförs med lugna, mjuka och enkla rörelser och kan utföras antingen sittandes på stol eller på golvet.

Kurs: Ingen planerad kurs i dagsläget.


Postural Träning
Postural Träning syftar till att återskapa kroppens naturliga balans och förmåga att belasta muskler och leder liksidigt och på så sätt kan du kommat åt muskulära obalanser, förbättra din hållning, minska på stelheter, värk, smärta och uppnå en ökad rörlighet.

Postural Träning har sin grund från bla. yogan och passet utgår från kombinerade och modifierade yoga- och posturala övningar där fokus ligger på andningen och att aktivera de djupt liggande hållningsmusklena samt att släppa på kompenserade muskler/stram bindväv.

Postural Träning är ett lugnt och inkännande pass som skapar medvetenhet om din kropp och ev. muskulära obalanser och passar i stort sett alla och det går att anpassa positionerna.

Kurs: v34-v41
Dag: Torsdag
Tid: Kl 17:00-18:00
Plats: Yoga-Shala Iharmoni, Artillerigatan 7, Östersund
Pris (8ggr): 1360kr


Restorative Yoga
Restorative Yoga är en meditativ och terapeutisk yogaform med fokus på avslappning och återhämtning genom mjuka, stilla och avslappnande positioner.

Genom att använda oss av props (bolster, kuddar, filtar och block) låter vi kroppen gå in i viloläge och på så sätt släpper spänningar och stress i kropp och sinne. Positionerna är mjukare och vilsammare än i Yinyoga och vi jobbarmed att släppa taget och slappna av i kroppen istället för att stretcha bindväven. Restorative Yoga är enkel att utföra och passar alla och framförallt dig som känner dig stressad, har svårt att vara ner eller har utmattningssyndrom.

Kurs: v 36 -41
Dag: Måndag
Tid: Kl 19:30-20:45
Plats: Plats: Yoga-Shala Iharmoni, Artillerigatan 7, Östersund
Pris (6ggr): 900kr

BOKA kurs

Stresshantering

Stress är boven bakom ohälsa. Hur vet vi då om vi är stressade?

Stress går att mäta med HRV Biofeedback där man ser hur det autonom nervsystemet jobbar på insidan. Vårt nervsystem gasar och bromsar och det vi eftersträvar är att ha balans mellan gas och broms.

Fastnar du i gasen och inte kan bromsa finns risken att du utvecklar stressrelaterade symtom som högt blodtryck, ångest, koncentrationsproblem, sömnproblem etc.

Hur hanterar du stress och skapar bättre återhämtning?

Med hjälp av HRV Biofeedback får du direkt feedback på nuläget samtidigt som du får verktyg på hur du kan förändra dina reaktionsmönster, ta tillbaka kontrollen, minska stressen och skapa bättre återhämtning.

HRV-Biofeedback ingår dock ej i online session.
Online session består av ett coachsamtal i stresshantering med kartläggning och stresstest.

BOKA SESSIOn - på platsBOKA SESSIOn - online

analyser/tester

Med hjälp av en hårmineralanalys får du information om ditt näringsupptag och din mineralbalans samt eventuella toxiska metaller i kroppen. Utöver det får du även information om din ämnesomsättning, sköldkörtel, binjurar, hur du hanterar stress och mycket mer.

Du får en utförlig personlig analysrapport på din mineralstatus, råd om kost och ett skräddarsytt kosttillskottsprogram samt förslag på livsstilsåtgärder. Vitaminer och mineraler förbrukas när vi stressar och stress är den stora boven bakom ohälsa och sjukdomar. En balansering tar längre tid om du är stressad under tiden. Allt som stressar kroppen påverkar balanseringen.

Du får utöver Hårmineralanalysen möjlighet att göra en Stressanalys med HRV Biofeedback (värde 900kr) för att se hur det ser ut för just dig och hur du kan optimera din hälsa.
(HRV-Biofeedback ingår dock ej i online session)

BOKA SESSIOn - på platsBOKA SESSIOn - online

Behandling

För dig som har någon form av muskulär obalans, smärta eller värk, återkommande skador, stelhet, inskränkt rörlighet och för dig som vill förbättra din hållning och den fysiska prestationsförmågan.

Med en kombination av PosturalTräning och Behandling enligt OptimumMetoden återställer vi kroppens naturliga balans och förmåga att fördela belastning.

Vi tittar på helheten och åtgärdar grundorsaken till problemet istället för att bara lindra symtom, och som oftast sitter orsaken till obalanser och smärta i en annan del av kroppen än den som gör ont.

Visste du att t.ex. en axelsmärta kan ha sin grundorsak i höften?

BOKA SESSIOn - på platsBOKA SESSIOn - online

Företagshälsa

Framtidshälsan erbjuder förebyggande friskvård och rehabilitering och stöttar dig som arbetsgivare och dina medarbetare till att skapa en hållbar och hälsosam arbetsplats.  

 Att investera i friskvård ger flera fördelaktiga vinster för företaget. Det har nämligen visat sig i studier att genom att investera i friskvårdsaktiviteter så ger det en ökad effektivitet, bättre prestation, minskad sjukfrånvaro samt att motivation och trivsel ökar och det blir en bättre stämning på arbetsplatsen.

Framtidshälsan hjälper företag att se över vad som kan förbättras och arbetar med ett helhetsperspektiv där såväl fysik som psykisk välmående är av stor vikt. Friskvårdsaktiviteter som kan vara aktuella är att arbeta med stresshantering, träning på arbetsplatsen, coachande samtal/samtalsstöd, inventera hälsoläget, kartlägga om rätt man är på rätt plats etc. 

Vill du få ett friskare företag med minskad sjukfrånvaro och ökad lönsamhet? Ta kontakt för ett individuellt upplägg vilka insatser som behövs för att skapa en hållbar och hälsosam arbetsplats hos er.

Kontakt
"Dianas närvaro ger mig självförtroende att försöka att förändra det jag länge velat. Med de verktyg jag får med mig kan jag nu röra min kropp utan smärta och dessutom bygga en riktigt stark kropp"

- Hanna, 48 år
Nyhetsbrev

Skriv upp dig för 10% rabatt på din första session hos Framtidshälsan

Tusen tack! dina uppgifter har mottagits!
Oops! Något ser inte helt rätt ut, se över fälten och försök igen
Följ

@framtidshalsan

BOKA SESSIOn
Copyright Framtidshälsan 2020. All rights reserved. Sida av Kreation Studio